Konferencja w Olsztynie Tradycja technologia współczesna żywność 16 września

2 min czytania
Konferencja w Olsztynie Tradycja technologia współczesna żywność 16 września


Już 16 września 2025 roku w Olsztynie odbędzie się wyjątkowa konferencja, która połączy tradycję z nowoczesną technologią w branży spożywczej. To wydarzenie to nie tylko okazja do poznania najnowszych trendów i przepisów, ale także szansa na degustację regionalnych specjałów Warmii i Mazur.

  • Olsztyńska konferencja łączy naukę i tradycję w produkcji żywności
  • Zarezerwuj miejsce i poznaj sekrety bezpieczeństwa oraz smaków Warmii i Mazur

Olsztyńska konferencja łączy naukę i tradycję w produkcji żywności

W siedzibie Warmińsko-Mazurskiego Urzędu Wojewódzkiego w Olsztynie 16 września 2025 roku odbędzie się konferencja pod nazwą „Tradycja, technologia – współczesna żywność”. Organizatorem są Wojewoda Warmińsko-Mazurski, Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych oraz Wydział Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.

„Wydarzenie zostało objęte honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.”

Patronat medialny nad konferencją sprawują Radio Olsztyn oraz TVP3 Olsztyn, co gwarantuje szeroki zasięg informacji o tym wydarzeniu.

Zarezerwuj miejsce i poznaj sekrety bezpieczeństwa oraz smaków Warmii i Mazur

Uczestnicy będą mieli okazję wysłuchać wykładów ekspertów z dziedziny nauki oraz przedstawicieli organów kontrolujących przestrzeganie prawa żywnościowego. To doskonała sposobność, by dowiedzieć się o aktualnych wyzwaniach branży spożywczej oraz poznać wyniki najnowszych badań potwierdzających jakość produktów.

„Jest to doskonała okazja do poznania nowinek z rynku żywności potwierdzonych wynikami badań naukowych, jak również do nabycia przekonania, że żywność jest pod stałym nadzorem organów kontroli, zapoznając się szczegółowo z przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie.”

Podczas przerwy kawowej uczestnicy będą mogli spróbować wyjątkowych produktów regionalnych, które tworzą producenci zrzeszeni w Sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia-Mazury. Sieć ta została powołana przez Zarząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego, by promować lokalne smaki i tradycje.

Zgłoszenia na konferencję przyjmowane są do 3 września 2025 roku. Aby wziąć udział, wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny online. Udział jest bezpłatny, jednak liczba miejsc jest ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń.

„W przypadku dużego zainteresowania osoby, które nie zakwalifikują się do udziału w konferencji zostaną o tym poinformowane telefonicznie lub e-mailowo.”

Więcej informacji można uzyskać pod numerem telefonu (89) 522 89 20. To wydarzenie to doskonały sposób na poszerzenie wiedzy o produktach spożywczych z naszego regionu oraz nawiązanie kontaktów z ekspertami i producentami.

Na podstawie: Powiat Giżycki

Autor: krystian